Utvecklingen av Brommaplan läggs på is när 50 000 nya invånare flyttar in

Nyhet 2018-03-19

Det verkar inte bättre än att utvecklingen av Brommaplan läggs på is. Trots att just utvecklingen var det bärande argumentet för att driva på byggandet av bostäder åt 50 000 nya invånare utan att behöva se över infrastrukturen kring rondellen vid Brommaplan. Brommaplan planerades då, för drygt ett år sedan, bli ett helt nytt handelscentrum och kommunikationsnav.

Tänk om bara 10 000 av de cirka femtiotusen nya invånarna kommer att röra sig kring Brommaplan. Alltså, ytterligare 10 000 ovanpå dagens invånare.

Vad betyder det för de här tre punkerna:

  1. Inga förbättringar av trafikkaoset kring rondellen vid Brommaplan. Varken Bromma eller omkringliggande kommuner planerar idag för utbyggnad av infrastruktur.
  2. Den förstärkta handelsplatsen vid Brommaplan är lagd på is. Kvar finns närbutikerna Ica och Konsum.
  3. Kommunikationsnavet med ett generöst busstorg är det tyst om. Jag har inte hört ett knyst om vare sig nya buss- eller t-banelinjer. Det enda som nått mina öron är att det skulle vara en ”riskabel finansiering” att starta det här projektet.

Tro mig – kaoset kring Brommaplan kommer att förstärkas!

Jag tror de flesta ser de här bilderna framför sig utifrån de tre punkterna ovan:

1. Det kommer förmodligen att röra sig inte bara 10 000 nya invånare utan också ytterligare cirka 3 000 nya bilar i området. De nya invånarna kommer att vilja åka till Bromma Blocks och skjutsa barn till aktiviteter. Tänk dig ytterligare några tusen bilar per dygn i rondellen.

En annan bild vi kan försöka frammana är den här: de cirka 3 000 bilarna ska ta vägen någonstans när de inte är på väg till Bromma Blocks eller barnens aktiviteter? Det hette ju, som projektledaren för Norra Riksby glatt uttryckte saken 2016 när programförslaget presenterades att bostäderna byggs för människor som ska åka kommunalt – de nya invånarna ska använda sig av kommunikationsnavet vid Brommaplan. Det betyder, gissar jag, att det inte kommer att byggas garage till bilarna.

2. Brommaplan som en förstärkt handelsplats uteblir alltså. Tänker sig tjänstemännen på Stadsbyggnadskontoret att de tiotusen nya invånarna och de som redan bor i Bromma ska handla all sin mat vid Brommaplans ICA och Konsum när de tar sig till och från jobbet? Eller, vad händer om de köper sig en bil och åker till Bromma Blocks och handlar, då kommer de här nya invånarna att behöva trängas med dagens trafik utefter Kvarnbacksvägen bort mot Ulvsundavägen (som redan idag är en flaskhals). Någon tänker nog klokt: de kan ju beställa mat på nätet och få det hemlevererat. Jadå, levererat med lastbilar. Ytterligare 10 000 personer kring Brommaplan är många människor som äter, förbrukar el, vatten, avlopp och sopor. Det lär bli en hel del transporter för att få ihop det här. Och navet för all den här trafiken är fortfarande den omtalade rondellen.

(Vill i den här parentesen påminna om att det ju totalt handlar om femtiotusen nya invånare, men att jag i den här texten skissar på att bara en femtedel av dem kommer att röra sig kring Brommaplan. Jag är övertygad om att jag skissar i underkant…)

3. Stadsbyggnadskontorets argument om det förstärkta kommunikationsnavet har under åren upprepats som ett mantra; de nya invånarna ska åka kommunalt i alla vädersträck . Men vad händer nu när det inte blir något förbättrat busstorg och ingen hört ett knyst om utökade tåg och bussar. Kan någon berätta för mig hur tjänstemännen och politikerna i Stockholm nu ska övertala alla människorna som ska flytta in att de ska släpa sina matkassar hem från jobbet, att de ska packa barnens hockey- och/eller ridutrustning och promenera ut och stå och vänta på en buss och sedan komma till dagens Brommaplan och stå och vänta på t-banan.

Är det här alls realistiskt?

Hur tänker Stockholmspolitikerna och Stadsbyggnadskontoret?

Vad händer med Norra Riksby när utvecklingen av Brommaplan uteblir?

Jag vill förstå hur tjänstemännen resonerar kring det planerade bygget på Norra Riksby nu när Brommaplan inte ska bli det här nya handelscentret och kommunikationsnavet?

Jag har skickat de här frågorna till Brommapolitiker (i ett första steg) i anslutning till mötet på Bromma gymnasium den 21 mars 2018.

Är det lämpligt utifrån ett samhällsperspektiv att bygga bostäder vid Norra Riksby

  1. När navet Brommaplan läggs på is? Ja eller nej
  2. När Bromma flygplats fortfarande finns kvar? Ja eller nej
  3. När det fortfarande saknas fungerande infrastruktur av vägnät? Ja eller nej
  4. När det fortfarande saknas fungerande kollektivtrafik? Ja eller nej
  5. När tunneln till Henriksdalsreningsverk inte är klart? Ja eller nej
  6. När 175 kolonistugor och flera bostadshus utefter Kvarnbacksvägen måste rivas på grund av nya huvud- och lokalgator? Ja eller nej